Szabó Zsolt

HatvanHajós Alfréd út (volt Pázsit út 39.)3. választókerület
2014 Apr. 1 14:56

Nagyfügeden jártam

Nagyfügeden szerencsére erősen ragaszkodnak hagyományaikhoz, így például a mezőgazdasághoz. A település alapvetően erre rendezkedett be és még sokan foglalkoznak vele, ez a megélhetési forrásuk. A föld szeretete generációról, generációra száll. Kovács János szerint a gazdálkodók mindig megtalálják és meg is ragadják a munkát, akkor érzik jól magukat, amikor dolgozhatnak a földeken.

Nagyfügeden jártam

A nagyfügedi általános iskola 1928-ban épült, akkor ez volt a megye első és egyetlen emeletes iskolája és büszkék lehettek rá a helyiek. Az eltelt hosszú évtizedek alatt az épület állapota jelentősen leromlott, vizesedés tapasztalható az intézményben. Nagy szükség lenne egy felújításra, valamint a jelenlegi szűkös tornaszoba helyett egy tornaterem kialakítására is. A tantestület tagjai szívükön viselik az iskola sorsát, nagy szakmaisággal nevelik a gyermekeket, minden lehetőséget megragadnak, hogy többet adjanak a diákok számára.

Juhász Jánosné polgármester szerint a munkanélküliség Nagyfüged legnagyobb problémája. Ezen a helyzeten javít a közmunkaprogram, amiben a helyiek nagy lelkesedéssel vesznek részt, mindig hiánytalanul jelennek meg. A csoportban tanulók azt mondták, örülnek a lehetőségnek és várják, hogy tovább folytatódjanak az oktatások is.

Nagyfüged egy szép, rendezett település, ahol azonban van még mit fejleszteni, több intézményüket is fel kell újítani. Jó hír azonban, hogy elindult az új orvosi rendelő építése.

Szabó Zsolt

Hatvan, Hajós Alfréd út (volt Pázsit út 39.)
  • hatvan@fidesz.hu
  • 3000 Hatvan,
    Hajós Alfréd út (volt Pázsit út 39.)
eseménynaptár